Să idealizăm iubirea reprezintă o eroare uriașă. Da, cred cu tărie faptul că în iubire nu este permis orice. Ambii parteneri au nevoie de granițe, atât individual, cât și împreună, astfel încât să poată să facă față vieții de cuplu. Pentru că, deși titlul pare rigid, paradoxul relațiilor este ca în iubire se poate întâmpla orice – de la devalorizare, la tradare și pânș la violență: fizică sau verbală. Oricât de mult ne-am dori ca iubirea sa ne aducă doar bine, realitatea ne arată că ea necesită conectare – cooperare – îndepărtare și reparare, procese fără de care întregul angrenaj începe să scârțâie. Iubirea înseamnă muncă, zilnică, nu silnică, înseamnă echipă, înseamnă capacitatea de a veni în întâmpinarea celuilalt și, în cele din urmă, înseamnă să nu uiți de ea mai ales în momentele în care celălalt te aduce în starea de a-ți dori să-l strângi de gât 🙂
Vom vorbi despre ideal vs. realizabil.
Chiar dacă dormim în același pat, încă mai suntem teritoriali. Și dreptatea pe care vrei să o ai este un teritoriu. Lupta pentru el se poate desfășura inclusiv cu persoana iubită, cu care ai ajuns să împarți spații. Egalitatea cultivată în societate la ora actuală stimulează la maxim tendința spre competiție între partenerii aceluiași cuplu. A face compromis nu înseamnă un pas înapoi, ci unul în lateral. Poate să existe și un moment al tău, legat de competența ta, în care poți avea dreptate. Când celălalt repetă ce a zis, tu trebuie să respecți regula celei de-a treia replici. Continuata dezvoltare ca persoană îți asigură o autonomie permanentă. Astfel încât să poți trăi și fără cel iubit.
POLARITATEA – La baza complementarității în cuplu, cât și a atracției și a sexualității satisfăcătoare, se află polaritatea celor doi. Cum menținem energetic raporturile cu partererul, în identitățile masculine și feminine, în contextul unei societăți care diminuează exprimarea lor autentică?
COMUNICAREA – Comunicarea eficientă este cunoscută ca principalul ingredient în relațiile fericite și funcționale. Dar prea puțin din comunicare înseamnă cuvinte și gesturi. Comunicarea energetică permanentă, echilibrată și armonizată, este cheia unui flow de bine în 2. Știm cum să facem asta?
CHEMAREA PARTENERULUI – Ce atrag la nivel subtil prin energia mea și ce fel de partener și de relație pot să manifest în funcție de vibrația în care mă aflu? Cum pot modifica în mod sustenabil cea mai autentică amprentă a mea? Dacă energia nu minte, nu poate fi falsificată, nu poate fi disimulată, cum o transform cu adevărat astfel încât să chem în viața mea ceea ce defapt îmi doresc?
SĂNĂTATEA – Sănătatea fizică și emoțională a fiecărui partener impacteaza nivelul de fericire al celor doi in cuplu. Cum ne asiguram ca intram in relatie cu bateriile incarcate si ca ne intoarcem in fiecare zi acasa cu energia care hraneste cuplul? Cu cat mai fericiti am fi impreuna daca am reusi sa experimentam viata cu mai multa pace, cu intelegerea cauzei pentru care se intampla lucruri si metode de a preveni momente nedorite?
SA NE JUCAM – Energia se simte, nu se intelege. Ne alocam timp pentru mai multe exercitii practice pe care participantii le pot reproduce acasa si le pot folosi in cuplu. Ele au rolul sa ii constientizeze despre propria energie si despre transferul cu persoana iubita, sa ii conecteze mult mai profund si sa ajute la amplificarea iubirii si la vindecarea ranilor cu cei dragi.
Călătoria dintre cele două evenimente de mai sus este…de nepovestit.
De nepovestit pentru că sunt atât de multe de trăit, de simțit, de spus, de nespus, de plâns, de râs … încât nu ne-ar ajunge o viață.
Venim singuri si ne căutăm cu înfrigurare. Ne căutăm spre a ne găsi si regăsi.
Venim cu forță unul către celălalt, cu bucurie, frică, entuziasm…orice.
Venim de fapt către noi. Către ceva ce ne este cunoscut și familiar.
Venim să ne găsim tihna, liniștea, împlinirea? Oare ce anume?
Care e motivul pentru care din singurătatea spațiului intrauterin venim către el sau ea cu atâta forță?
Oare chiar ne-am simțit singuri în acel spațiu intrauterin?
Cine eram noi cu adevărat în acel spațiu?
Și cine suntem noi acum, născuți fiind, în această relație de cuplu?
Ce căutăm? Ce dorim să ne împlinim? Ce dorim să realizăm de fapt?
Suntem cu adevărat doar noi doi în această relație?
Cât de departe sau de aproape sunt de noi părinții noștri?
Ne-am dorit cu adevărat sa fim în această relație?
Vezi tu, eu n-am să-ți spun în 10 pași cum sa trăiești armonios într-o relație de cuplu.
Ar fi nedrept din partea mea să rezum la câteva sfaturi viața din spatele vieții tale.
Viața ta este mult mai complexă decât ți-o imaginezi de fapt. Este un cumul de fapte, bucurii, traume, iubiri, iubiri neîmpărtășite pe care le știi, le bănuiești sau pe care nu le vei afla niciodată.
Ce pot eu aici, din rolul de om care stă în fața ta să-ți aștern câteva întrebări la care dacă îți vei putea răspunde, vei putea fi mai conștient/ă cine ești tu în această relație. Și stând în adevăr față în față cu partenerul tău cu aceste răspunsuri pe masă, relația ta va deveni o artă!
O artă din care să se inspire și ceilalți!
Să fiți binecuvântați!
În fiecare poveste de dragoste, comunicarea este ritmul care face inimile să bată în armonie sau să se rătăcească în haos. Este acel alfabet tăcut al iubirii, prin care suntem chemați să ne exprimăm, să ascultăm și să ne înțelegem unul pe celălalt.
În acest eveniment special, vă invit să descoperiți puterea cuvintelor și a tăcerilor în lumea relațiilor.
„Comunicarea – Bătaia de inimă a unei Relații” este o călătorie profundă în inima conexiunii umane, unde veți învăța să transformați cuvintele într-un limbaj al dragostei și al înțelegerii.
Nu trebuie să ratezi ocazia de a întâlni toti acești specialiști, pe aceeași scena. Vei avea ocazia să-i cunoști personal și să înveți cele mai bune practici de ”a fi împreună” din cele mai importante perspective!
INVESTIȚIE!
149 lei | Loc în Sala Luceafărul, București – Preț discount 28 Februarie
199 | Loc în Sala Luceafărul, București – Preț standard
LOCURILE SUNT LIMITATE!